Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

04. 12. 2023. 16:11 >> 16:11

OSMORO POVRIJEĐENIH

U granatiranju Hersona poginule dvije osobe

U granatiranju južne ukrajinske oblasti Herson u nedjelju poginule su dvije osobe.

Regionalni načelnik Oleksandr Prokudin rekao je danas da je osam ljudi povrijeđeno, i da je region bio 117 puta pod ruskim granatiranjem.

„U glavnom gradu regije, Hersonu, oštećeni su stambeni prostori, medicinske ustanove i druga infrastruktura“, kazao je Prokudin, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ukrajinski vojni vrh u Hersonu ranije je saopštio da je grad pod jakom vatrom ruskih snaga sa "privremeno okupirane lijeve obale" rijeke Dnjipro.

U međuvremenu, administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena poslala je danas američkom Kongresu hitno upozorenje o potrebi da se odobre desetine milijardi USD vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, navodeći da bi ratni napori Kijeva da se odbrani od ruske invazije mogli stati bez nje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније