Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ Tanjug ]

03. 12. 2023. 18:20 >> 18:26

STOLTENBERG

"Ukrajina posustala na bojnom polju, Zapad treba da stane uz nju"

Ukrajinska vojska nije uspjela da postigne bilo kakav prodor na bojnom polju u posljednjih nekoliko mjeseci, ali Zapad treba da stane uz zemlju bez obzira na to, tvrdi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je upozorio da je Moskva gomilala rakete uoči zime.

U intervjuu njemačkom TV kanalu Das Erste emitovanom u subotu, Stoltenberg je priznao da su linije fronta u Ukrajini u posljednje vrijeme uglavnom ostale nepromijenjene, dodajući da je "ratove teško planirati". 

"Moramo biti spremni za loše vijesti. Ratovi se odvijaju u fazama, ali moramo stajati uz Ukrajinu i u dobrim i u lošim vremenima", rekao je šef NATO-a.

Na pitanje šta bi Kijev trebalo da uradi u međuvremenu dok njegove pristalice povećavaju kapacitete za proizvodnju oružja – za šta će sigurno biti potrebno vreme – Stoltenberg je rekao da će ove „ teške operativne odluke “ prepustiti ukrajinskom rukovodstvu i vojnim komandantima.

"Mislim da je jedan od problema koji moramo da rešimo fragmentacija evropske odbrambene industrije. Nismo u stanju da sarađujemo tako blisko koliko bi trebalo", zaključio je generalni sekretar NATO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније