Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ A.B. ]

15. 06. 2023. 18:18 >> 18:37
1

LIDER ČEŠKE

"Rusi koji žive na Zapadu treba da budu pod nadzorom"

Rusi koji žive u zapadnim zemljama trebalo bi da budu pod strožim nadzorom bezbjednosnih službi dok Rusija vodi rat u Ukrajini, izjavio je danas češki predsjednik Petr Pavel.

„Vjerujem da bi, kao i u slučaju brojnih svjetskih sukoba u prošlosti, kada je rat u toku, mjere bezbjednosti koje se odnose na ruske državljane trebalo da budu strože nego u normalnim vremenima. Dakle, sve Ruse koji žive u zapadnim zemljama treba pratiti mnogo više nego u prošlosti”, rekao je on za Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je to „cijena rata”, prenosi Rojters.

Pavel je takođe rekao da očekuje „snažne izjave” koje nude dugoročnu podršku Ukrajini prilikom predstojećeg NATO sastanka sledećeg mjeseca na samitu u Vilnjusu.

Češki predsjednik je prošlog mjeseca izjavio da bi podrška ulasku Ukrajine u Evropsku uniju i NATO, kojima i Češka pripada, trebalo da bude dugoročni cilj.

Pavel ove godine izabran je za predsjednika Češke, a prije toga bio je vojni načelnik i zvaničnik NATO-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније