Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

06. 06. 2023. 08:02 >> 08:04

UKRAJINA

Probijena brana na Dnjepru, stanovništvo pozvano na evakuaciju

Ukrajinski zvaničnici optužili su danas ruske snage da su digle u vazduh važnu branu u južnom dijelu Ukrajine kod Hersona koji je pod njihovom kontrolom i pozvala mještane nizvodno od rijeke Dnjepar da se evakuišu uz upozorenje na poplave.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sazvaće hitno Savjet za bezbjednost poslije eksplozije na brani Kahovka na jugu zemlje, javio je šef predsjedničke administracije.

"Hidrobrana Kahovka. Još jedan ratni zločin koji su počinili ruski teroristi. Predsjednik je sazvao Nacionalni savjet za bezbjednost", napisao je Andrij Jermak preko Telegrama, prenosi agencija Frans pres.

Ukrajinsko ministarststvo unutrašnjih poslova pozvalo je mještane 19 sela na desnoj strani rijeke Dnjepar i djelova grada Hersona da prikupe najvažnija dokumenta i kućne ljubimce, isključe uređaje i napuste kuće, upozoravajući i na moguće dezinformacije.

Šef Hersonske regionalne vojne uprave Oleksandar Prokudin rekao je u videu objavljenom preko Telegrama nešto prije 7.00 da je ruska vojska počinila još jedan akt terorizma i upozorila da će voda dostići "kritične nivoe" u roku od pet sati, prenosi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније