Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ (Rojters, Tanjug) ]

19. 02. 2023. 08:15 >> 08:12
2

POTVRĐENE INFORMACIJE

Vašington razgovarao sa Maskom o korišćenju satelita Starlink u Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je da su predstavnici američke vlade razgovorala sa milijarderom Ilonom Maskom o korišćenju satelita Starlink u Ukrajini.

Upitan tokom intervjua za TV mrežu EBS njuz, koji bi danas trebalo da bude emitovan, da li su SAD zamolile Maska da ukrajinskoj vojsci ne ograničava usluge Starlinka, Blinken je odgovorio:

"Ne mogu da podijelim s vama sadržaj nijednog razgovora, ali mogu da kažem da smo razgovarali".

Maskova kompanija Spejs Iks saopštila je ovog mjeseca da je preduzela korake da spriječi ukrajinsku vojsku da koristi usluge satelita Starlink za kontrolu kretanja bespilotnih letjelica u područjima u kojima se vodi rat sa Rusijom, prenosi Rojters.

Kompanija Spejs Iks je isporučila u Ukrajinu opremu za Starlink terminale za privatne korisnike, što bi ukrajinska vojska mogla da iskoristi da se poveže sa skoro 4.000 satelita koje je Maskova kompanija do sada lansirala u nisku orbitu oko Zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније