Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

02. 02. 2023. 22:55 >> 22:50

ZELENSKI PORUČIO

"Ukrajina zaslužuje da ove godine počne razgovore o pristupanju EU"

Ukrajinski predsjednik, Volodimir Zelenski, ocijenio je danas da je njegova zemlja koju je Rusija napala krajem februara 2022. zaslužuje da "ove godine" počne pregovore za pridruživanje Evropskoj uniji.

"Mislim da Ukrajina zaslužuje ove godine da počne pregovore oko svog pristupanja Evropskoj uniji", rekao je Zelenski.

U Ukrajini, koja je zvanični kandidat za prijem u EU od juna 2022, danas je održan samit sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Fon der Lajen je po dolasku u Kijev danas zajedno sa svojim komesarima rekla da Ukrajina ima punu podršku Evropske unije.

"Dobro je vratiiti se u Kijev, moj četvrti put od početka invazije Rusije i ovog puta sa mojim timom komesara", napisala je ona na Tviteru.

"Mi smo tu zajedno da pokažemo da EU stoji čvrsto uz Ukrajinu", dodala je ona.

Sa fon der Lajen bio je i šef evropske diplomatije Žozep Borel i oko petanest evropskih komesara koji treba da se sastanu sa kolegama iz ukrajinske vlade.

Evropska komisija je ovu posjetu ocijenila kao "snažan simbol" evropske podrške Ukrajini naspram neopravdane agresije Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније