Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

07. 12. 2022. 22:34   >>  22:31 3

UJEDINjENE NACIJE

"Ukrajinci mnogo pate zbog razaranja koje je izazvala Rusija"

Zamjenik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za humanitarna pitanja Martin Grifits izjavio je da Ukrajinci "mnogo pate zbog rata i razaranja koje je izazvala Rusija".

Grifits je u izjavi u Savjetu bezbjednosti UN-a skrenuo pažnju na "sve veći broj smrtnih slučajeva, raseljavanja i patnji" u Ukrajini zbog rata koji je pokrenula Rusija 24. februara, prenosi agencija Anadolija.

Istakao je da su mnogi Ukrajinci tokom zimskih mjeseci ostali bez struje zbog ruskih napada te da je u zemlji došlo i do krize s napajanjem vodom.

"Danas mnogi civili u Ukrajini čine razne napore da prežive", rekao je Grifits.

Istakao je da se Ukrajinci suočavaju sa mnogim problemima i patnjama zbog, kako je rekao, "besmislenog rata" i ruskih napada na infrastrukturu.

Grifits je kazao da je Ukrajincima hitno potrebna pomoć, posebno tokom hladnih zimskih dana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније