Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B.

18. 10. 2024. 14:32 >> 14:32
1

KORDIĆ - FANGĆING

Auto-put dobar primjer, razmišljati o novim projektima

Ministarka turizma Simonida Kordić sastala se sa otpravnicom poslova ambasade NR Kine u Crnoj Gori Lu Fangćing. Sagovornice su se saglasile da Crna Gora i Kina baštine duboko tradicionalno prijateljstvo, ali i da postoji prostor za dalje unapređenje.

Kordić je istakla uvjerenje da će već dobri odnosi biti učvršćeni kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti turizma, čije je usaglašavanje u finalnoj fazi.

“Uvjerena sam da će dokument koji ćemo potpisati biti okvir za dalje produbljivanje saradnje u turističkom, kulturnom i opštem privrednom smislu. Autoput je odličan primjer kako jedna ogromna i jedna mala država mogu da sarađuju, na obostrano zadovoljstvo“, ocijenila je Kordić.

Kako dodaju u saopštenju, ministarka je dodala i da je raduje trend rasta broja kineskih turista u Crnoj Gori, te da je prepoznat interes čitavog regiona da se na dalekim tržištima, kakvo je kinesko, zajednički predstavimo.

Fangćing je navela da prirodne ljepote čine našu državu drugačijom, te prenijela zainteresovanost kineskih kompanija za nove projekte u različitim oblastima. Kordić je tim povodom kazala da prostor za to postoji naročito na sjeveru zemlje, ali i kada je riječ o drugim kapacitetima.

“Mogućnosti su brojne, ali želim da istaknem da nam je važno da se svi naši turistički potencijali razvijaju na održiv način, te da imamo dobre i pouzdane investitore”, poručila je Kordić.

Obje strane su se usaglasile da je neophodno nastaviti dijalog i konkretizovati dogovorene aktivnosti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније