Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B. [ Mina biznis ]

14. 09. 2024. 14:05 >> 14:05
Čitaj mi:

TRipković Marković

Podrška DERTOUR-a ključna za unapređenje turističke ponude

Crna Gora je atraktivna destinacija sa velikim potencijalom za rast, a podrška renomiranih turoperatora poput DERTOUR-a može biti od ključnog značaja za unapređenje njene turističke ponude, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković.

"Naš cilj je da kroz ovu saradnju obezbijedimo dugoročni održivi razvoj i povećamo prisutnost Crne Gore na važnim emitivnim tržištima", kazala je Tripković Marković na sastanku predstavnika NTO, Ministarstva turizma i DERTOUR grupacije.

Ona je dodala da je saradnja sa DERTOUR-om, drugim najvećim turoperatorom u Evropi, značajna i da zajednička kampanja ima za cilj povećanje prodaje aranžmana za Crnu Goru na evropskom tržištu.

Direktor City Breaks & Southern Europe, Peter Hubsch, poručio je da se Crna Gora, kao održiva destinacija, savršeno uklapa u buduću strategiju DERTOUR grupe, koja je pionir održivosti među vodećim turoperatorima u Evropi.

“DERTOUR grupa je definisala Crnu Goru kao destinaciju sa mogućnostima za rast u narednim godinama. Stoga, planiramo da investiramo u čarter letove, kao i u razvoj hotelskog proizvoda u okviru naše strategije brenda. Sa Sentido i Ananea, među ostalim brendovima u grupi, imamo dva jaka hotelska brenda koja se savršeno uklapaju u strategiju razvoja destinacije za Crnu Goru“, naveo je Hubsch.

On je kao prvi korak za narednu godinu najavio ekskluzivnu čarter operaciju ka aerodromu Podgorica u periodu od aprila do juna, u trajanju od osam sedmica, sa nekoliko aerodroma u Njemačkoj.

Ministar turizma Simonida Kordić poručila je da Crna Gora ima šta da ponudi turistima sa njemačkog tržišta, te da ih naredne godine očekuje u većem broju.

“Aktuelna Strategija turizma ističe naredne godine i naš plan je da naredna bude dugoročnija, na najmanje sedam godina. Tako da će naredna godina biti uglavnom posvećena analizi onog sto je urađeno i što tek treba da se uradi i uskladi sa svjetskim trendovima. Vjerujem da ce to biti od značaja i za cjelokupnu turističku industriju”, kazala je Kordić.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenje saradnje između Crne Gore i DERTOUR grupacije, s posebnim naglaskom na dugoročni rast i razvoj turističkog sektora.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima zajedničkih promotivnih aktivnosti, te je u tom kontekstu naglašeno da je već u toku promotivna kampanja Crne Gore putem DERTOUR-ove B2B platforme ComeCloser i njihovog newsletter-a.

„Posebna pažnja tokom razgovora bila je posvećena temama održivog turizma, kao i izazovima povezanim sa dostupnošću Crne Gore kao turističke destinacije, uključujući avio i putnu infrastrukturu“, navodi se u saopštenju NTO.

DERTOUR grupa, koja posluje u okviru njemačke REWE grupacije, upravlja mrežom od preko 2,1 hiljadu turističkih agencija širom Evrope, odnosno mrežom od 71 kancelarije u 31 destinaciji, te na godišnjem nivou opslužuje milione turista.

Njihov široki portfolio uključuje ne samo turističke usluge, već i poslovna putovanja i menadžment korporativnih događaja, što ih čini strateškim partnerom za budući razvoj crnogorskog turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније