Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.M. [ Mina ]

18. 06. 2024. 12:46 >> 12:46

NTO

Fokus na jačanju turističkih veza sa Njemačkom

Predstavnik najveće svjetske turističke kompanije, TUI Group, boravio je u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznao sa raznovrsnom turističkom ponudom, uz poseban fokus na jačanju turističkih veza Njemačke i Crne Gore, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

U prostorijama Opštine Kotor u ponedjeljak je održan sastanak na visokom nivou tokom kojeg je razgovarano o mogućnostima saradnje i unapređenja zajedničkih projekata.

Taj susret, kako je saopštneo iz NTO, predstavlja značajan korak ka daljem razvoju i jačanju odnosa između dvije države.

Član Izvršnog odbora TUI grupe i predsjednik TUI Care fondacije, Tomas Elerbek, kazao je da je Crna Gora skriveni dragulj, koji ostavlja vrlo poseban utisak.

“Sjajan pejzaž, kultura i istorija, obale i impresivna priroda - sve ovo nudi nevjerovatna iskustva i uspomene za putnike. Moram da kažem da sam zaista osjetio nevjerovatno gostoprimstvo i otvorenost. Želio bih zahvaliti premijeru Milojku Spajiću, ministrima i predstavnicima Vlade i NTO na otvorenim i konstruktivnim razgovorima”, rekao je Elerbek.

On je naveo da su započeli dubinsku razmjenu o potencijalu Crne Gore kao turističke destinacije sa vrlo individualnim karakterom i o pozicioniranju brenda Crne Gore kao atraktivne međunarodne turističke destinacije.

“Nastavićemo ove razgovore i tako pratiti ekonomski razvoj zemlje tokom procesa pridruživanja EU. TUI je prilično zastupljen u Crnoj Gori, kruzerske kompanije redovno plove ka vašoj destinaciji, a TUI Care fondacija vodi TUI akademiju zajedno sa UNICEF-om Crna Gora. Ova akademija nudi značajan program učenja baziran na iskustvu i zapošljavanju za mlade ljude u Crnoj Gori kako bi mogli saznati više o potencijalnim karijernim mogućnostima i pripremiti se za tržište rada”, naveo je Elerbek.

Prema njegovim riječima, oko 1,2 hiljade mladih ljudi će imati koristi od programa kroz mogućnost praktične obuke, izgradnje vještina i karijernog savjetovanja s posebnim fokusom na turizam.

Direktorica NTO, Ana Tripković Marković, naglasila je važnost prisustva TUI-ja u Crnoj Gori, te kazala da ova posjeta potvrđuje njihovu posvećenost i potencijal da značajno doprinesu daljem razvoju turističkog sektora.

"Dugogodišnja prisutnost i uticajna uloga TUI-ja u globalnom turizmu čine ovu posjetu izuzetno značajnom. Njihova dalja uključenost može dodatno da podstakne rast našeg turističkog sektora, privlačeći više posjetilaca i unapređujući naš međunarodni imidž. Kao vodeća kompanija u turizmu na globalnom nivou, TUI posluje na ključnim emitivnim tržištima Zapadne Evrope, što čini saradnju sa njima izuzetno značajnom”, rekla je Tripković Marković.

Prema njenim riječima, i prethodna saradnja sa TUI-jem, koji je decenijama prisutan na crnogorskom tržištu, doprinijela je povećanju broja turista i napretku turističke industrije.

“Ova posjeta ima za cilj jačanje odnosa i istraživanje novih mogućnosti za promociju Crne Gore kao vrhunske turističke destinacije”, poručila je Tripković Marković.

Ona je ukazala na ogroman potencijal njemačkog tržišta, te podsjetila na brojne aktivnosti NTO u proteklom periodu koje su bile usmjerene kao ovom tržištu.

“Tržište njemačkog govornog područja jedno je od ključnih za nas, što potvrđuju i statistika, imajući u vidu da se nalazi među prvih pet po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Istraživanja pokazuju da imamo potencijal za privlačenje još većeg broja gostiju”, navela je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je samo jedna u nizu aktivnosti usmjerenih ka ovom tržištu Destinacijski forum, koji su organizovali u saradnji sa Udruženjem njemačkih turoperatora (DRV) i najznačajnijim poslovnim magazinom u oblasti turizma, fvw. U okviru foruma, Crnu Goru je posjetilo oko 60 njemačkih turističkih agenata, turoperatora i medija.

“Njihov dolazak već rezultira pripremama za narednu sezonu, kao i brojnim objavama o ponudi destinacije na platformama fvw magazina. U narednom periodu nastavićemo sa promocijom naše destinacije kroz saradnju s ključnim donosiocima odluka njemačke turističke privrede”, dodala je Tripković Marković.

Sastanku su prisustvovali i član njemačkog Bundestaga iz Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Tilman Kuban, kao i predstavnici Fondacije Konrad Adenauer, gradonačelnik Opštine Kotor Vladimir Jokić i direktor LTO Kotor Jovan Ristić.

TUI Group je vodeća svjetska turistička grupa sa sjedištem u Nemačkoj. TUI Grupa nudi integrisane usluge za svojih 19 miliona klijenata. Obuhvata preko 400 hotela i odmarališta sa premijum brendovima kao što su RIU, TUI Blue i Robinson, kao i 16 kruzera. Pored toga, grupa obuhvata i vodeće brendove turističkih operatera i online marketinške platforme širom Evrope, pet avio-kompanija sa više od 130 modernih aviona i oko 1,2 hiljade turističkih agencija.

Održivi ekonomski, ekološki i društveni razvoj je ključan dio korporativne kulture TUI Grupe. TUI Care Fondacija podržava turističke destinacije kroz projekte u 25 zemalja, fokusirajući se na obrazovanje, obuku i jačanje ekoloških i socijalnih standarda.

"Shodno tome, saradnja sa ovom renomiranom grupom može značajno uticati na dalji razvoj destinacije, investicije, povećanje broja turista, te održiv turistički razvoj", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније