Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ A.B. ]

12. 08. 2023. 11:50 >> 11:58
6

AVAZOVIĆ I ĐUROVIĆ U BUDVI

Rekord Budvanske rivijere: Prihodi veći za dva miliona eura

Za sedam mjeseci ove godine osnovni prihodi HG Budvanska rivijera su za 2.200.000 eura veći nego za isti period 2019. godine, što je, kako su iz ovog preduzeća, povećanje od 22 odsto.

To je saopšteno na sastanku premijera Dritana Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića sa rukovodstvom HG Budvanska rivijera AD.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović, izvršni direktor Jovan Gregović i direktorica TN “Slovenska plaža”- koordinatorka hotelijerstva HGBR Vesna Vujović.

"Na svim nivoima moramo imati odgovoran odnos prema državnoj imovini. To je osnovni preduslov da raskinemo sa lošom praksom minulih vremena i krenemo naprijed punim jedrima“, poručio je Abazović na sastanku. 

On je takođe poručio da su ove brojke apsolutni rekord za Budvansku rivijeru. 

"Ambicija je da se pokrene investicioni ciklus koji bi rezultirao da se svi smještajni kapaciteti Slovenske plaže podignu sa tri na četiri zvjezdice. Vlada Crne Gore pruža bezrezervnu podršku svim projektima koji imaju za cilj unapređenje turističke ponude kako Budve, tako i Crne Gore. Svim gostima sada već prepunog crnogorskog primorja, kao i onima na koji borave na sjeveru i drugim djelovima zemlje, želim ugodan boravak u našoj državi. Na pravom smo putu", poručio je Abazović. 

Prihodi od aranžmana Budvanske rivijere za prvih 10 dana avgusta su za 340.000 eura, odnosno 22 odsto veći u odnosu na isti period 2019. godine.

Na sastanku je takođe saopšteno da su prihodi od aranžmana u julu veći za 609.000 eura, odnosno 15 odsto više nego 2019. godine. 

"Siguran sam da će novi infrastrukturni projekti poput žičare Kotor -Lovćen i početak gradnje bulevara Tivat-Jaz dati dodati podsticaj za još bolje turističke bilanse. Crnogorski turizam je na pravom putu”, zaključio je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније