Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.M.Lj. ]

22. 07. 2022. 12:48   >>  13:01 7

ABAZOVIĆ

Sezona na nivou u svim krajevima CG, osim u Budvi

Premijer Dritan Abazović kazao je da je osim u Opštini Budva turistička sezona u svim ostalim djelovima Crne Gore na nivou.

Naveo je podatke za period od 11. do 18. jula kada je u Crnu Goru ušlo je 221.000 putnika, 27 odsto više u odnosu 2021, a 11 odsto više nego 2019. godine.

“Moram da primijetim da je, osim u Opštini Budva turistička sezona u svim ostalim krajevima  Crne Gore na nivou. Da li ima sopstvene krivice, pričali smo o cijenama, neka procijene sami”, kazao je on.  

Naveo je da se bilježi neviđeni rast  posjete nacionalnim parkovima u odnosu na 2019. godinu.

“Drago mi je jer konačno sjever  počinje da bude važna destinacija naše zemlje”, istakao je Abazović.

Abazović je rekao da je od januara do jula kroz Aerodrome Crne Gore prošlo preko 140.000 putnika, 100 odsto više nego 2021, a 70 odsto više u odnosu na 2019, što smatra sasvim očekivanim jer ne postoje direktni letovi za Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju.

“Prihodi ostvari su preko 12 miliona eura, a lani su bili ispod pet miliona eura”, saopštio je Abazović.

Istakao je da Crna Gora nije samo Budva. 

"Nadamo se da će i ona biti popunjena, ali moramo da znamo da postoje i druga mjesta u Crnoj Gori i da svako želi da bude konkurentan", kazao je on. 

Ministar Goran Đurović kazao je da je sezona daleko od loše i da se bilježi rast turista. 

Abazović je kazao da ljudi mijenjaju koncept gdje žele da provode odmore. 

"Juče sam kolegama pokazao slajd sa bukinga gdje noćenje za petočlanu porodicu za pet noći iznosi 78.000 eura. To se dešava na teritoriji Crne Gore. Ta predjsdnička vila bila je rasprodata prošle godine, a i ove je. Ko može da plate uvijek je dobrodošao. Tu će najveći problem biti platiti taksu od 20 eura", nasmijao se Abazović. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније