Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Marko Terzić [ TVCG ]

26. 06. 2022. 20:45 >> 10:13
3

BUDVA

I dan na moru finansijski izazov

Svakim danom je sve više turista na našem primorju, što je uobičajeno za ovaj period godine. Međutim, drugačije su cijene, zato smo pitali građane, koliko novca im je potrebno za jednodnevni boravak na moru u Budvi.

Cijene su visoke mnogim turistima i domaćim i stranim, međutim poručuju da to nije iznenađujuće kad je u pitanju Budva. Za dan u metropoli turizma potreban je deblji novčanik.

Evo šta su rekli neki od sagovornika.

"Za jedan dan u Budvi, dva člana porodice, ja i supruga, bez 40 eura ne može.

"Već godinama dolazimo, neki odnos je isti, skupo jeste ali poskupilo je svugdje".

"Mislim da za nas mlađe ispod 100 eura ne moze proći".

"Ako uzmemo u obzir da se pojede nešto, da platiš ležaljku, da pijes kafu ovdje da odeš do restorana, ne može ispod 100 eura".

A ono što je nekim turistima u Budvi posebno skupo je voće i povrće, ali i cijene taksi prevoza.

Sagovornici ističu da je razlika u cijenama kada je u pitanju Budva i Podgorica.

"Taksi je poskupio, mi smo bili u Rafailovićima prošle godine dolazili smo svako veče u Budvu za pet eura, grupa naša, međutim sad smo od autobuskog stajalista stanice, izasli iz autobusa i dosli do smještaja platili sedam osam eura".

"Dosta je skupo, počev od voća, povrća pa na dalje. Dupla razlika cijena u Podgorici i ovdje, gledam baš jutros sad sam prošao pored zgrade tu, pet eura kilogram trešanja, kod nas je dva i po eura.

Ipak, more zove, a prema slikama s terena i riječima naših sagovornika, pripremanje novčanika najviše zavisi od prohtjeva i mogućnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније