Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

O.Z.

05. 06. 2022. 08:24   >>  08:25 2

JANDREOVSKI SAOPŠTIO

Aerodromi već na 75 odsto broja putnika iz 2019.

Direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski zadovoljan je početkom sezone.

"Na dva crnogorska aerdoroma već imamo pozitivne brojke. Već smo na 75 odsto broja putnika iz 2019. godine", saopštio je Jandreoski u Jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG.

Na crnogorske aerodrome stižu putnici sa ukupno 30 destinacija.

"Veoma smo ponosni što smo uspjeli da organizujemo let na relaciji Istanbul-Tivat , koji počinje 11. juna. Tu su i Kraljevo i Niš kao nove destinacije", naveo je Jandreoski i dodao da su veoma pozitivna očekivanja za ovu sezonu.

Podsjetio je da su otkazan letovi iz Saudijske Arabije, jer, kako ih je obavijestila saudijska avio-komponija, nemaju dovoljno aviona i pilota.

"Za ovu nedjelju smo zakazali sastanak u Rijadu da pokušamo da dobijemo makr neki dio letova", kazao je direktor Aerodroma CG i naveo da očekuje uspostavljanje letova iz Azerbejdžana.

Posebno ga raduje dolazak velikog broja putnika iz zemalja Beneluksa, kao i iz Velike Britanije.

"Naravno tu su destinacije koje su bile i ranije, kao što su Prag, Kopenhagen, a očekujemo i dobru relaciju sa Er Srbijom i Kraljevom", kazao je Jandreoski.

Kada je riječ o noćnom slijetanju u Tivtu, kazao je da je problem sertifikacija aerodroma.

"To je kompleksna tema. Što se same analize noćnog slijetanja tiče, naš je partner kompanija iz Airbus grupe i s a njima imamo sastanak 26. juna, da vidimo koje su finalne simulacije i finalni stav Aerodrma Crne Gore, da bi bili pripremljeni u momentu sertifikacije, da bi mogli da primijenimo projekt za noćno slijetanje", saopštio je Jandreoski.

Kazao je da je Aerodrom Podgorica u finalnoj fazi dobijanja sertifkiata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније