Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

07. 05. 2022. 08:56   >>  09:01

KRGOVIĆ ŠAROVIĆ

Gosti iz Z. Evrope već rezervišu ljetovanje na Žabljaku

Prema sadašnjim najavama Žabljak će tokom ljeta posjetiti najviše gostiju iz Zapadne Evrope, kazala je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” direktorica Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović. Ona je istakla da je sezona u tom gradu poranila, te da su tokom praznika zabilježili veliki broj gostiju.

Gosti iz Zapadne Evrope vraćaju se na Žabljak.

“To su naši tradicionalni turisti. Prema ukupnoj strukturi, najviše turista imamo za sada iz Francuske, Njemačke, Holandije, Belgije. Tu je i region koji je neizostavan i ove godine nam se vraćaju turisti iz Izraela koji su od početka pandemije bili minimalno prisutni u strukturi posjeta”, kazala je direktorica TO Žabljak.

Žabljak je počeo da ulazi u ljetnju turističku sezonu ranije nego što je uobičajeno.

“Sa svim praznicima, vaskršnjim i prvomajskim Žabljak su posjetili i prvi turisti. Imali smo dosta neradnih dana pa su se ljudi mogli organizovati da borave na Žabljaku. Za početak smo zadovoljni posjetom”, kazala je ona.

Krgović Šarović očekuje da se u ovoj sezoni vrati 80 odsto gostiju od prije početka pandemije.

“U tome nas ohrabruje buking koji je za sada jako dobar za špic ljetnje turističke sezone”, istakla je ona.

Dodala je da zbog snijega kojeg ima i danas pripreme za sezonu još traju, ali da će biti gotove do prvog juna.

Naglasila je da je najveće interesovanje za rafting Tarom, ali da na Žabljaku planiraju veliki broj sportskih i drugih manifestacija u ljetnjim mjesecima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније