Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ R.B. ]

30. 12. 2021. 13:59 >> 14:01

SNIŽENE STOPE PDV-A

Krapović ugostiteljima: Sačuvajmo svako radno mjesto

Poslanik Demokrata i predsjednik odbora za turizam u Skupštini Crne Gore Dragan Krapović poručio je da je siguran da će usvojena mjera snižene stope pdv-a od 7% na ugostiteljstvo u 2022. godini značajno pomoći da biznisi ugostitelja opstanu do kraja pandemije i dati dodatni prostor da posebno vode računa o svakom zaposlenom u industriji turizma i ugostiteljstva.

"Nakon što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore usvojen predlog Zakona o pdv-u koji smo kandidovali moje kolege Tamara Vujović, Miodrag Lekić i Vladimir Martinović i ja, želim da sa Vama podijelim zadovoljstvo što je predložena mjera snižene stope pdv-a od 7% na ugostiteljstvo usvojena jednoglasno u Parlamentu, što je nažalost rijedak slučaj u postojećim političkim okolnostima. Nije trebalo dugo da se potvrdi ispravnost ovakve odluke, jer je Vaša djelatnost već danas ponovo ugrožena naletima covida-19. Siguran da će u 2022. godini ova mjera značajno pomoći da vaši biznisi opstanu do kraja pandemije i dati vam dodatni prostor da posebno vodimo računa o svakom zaposlenom u industriji turizma i ugostiteljstva", naveo je Krapović.

Istakao je da je upravo ova mjera dio programa koji su Demokrate ponudile građanima na parlamentarnim izborima 2020. godine,i sada je realizovana.

"Naravno, ona je došla na red nakon prioritetnih i socijalno ugroženih kategorija, dakle nakon što smo obezbjedili obeštećenje majkama kojima su oduzeta stečena prava,dječiji dodatak za svu djecu do 18-te godine u Crnoj Gori, kao i besplatne udžbenike svim osnovcima, većim platama radnicima i naravno većim penzijama penzionerima, većim staračkim naknadama itd. To je naš bilans za nepunih godinu i po ove vlasti! Dakle, mislili smo i mislićemo i dalje na one najstarije koji su gradili Crnu Goru i kojima smo to dužni, mislili smo i dalje ćemo misliti na one najmlađe koji tek treba da je grade i unaprijeđuju, ali i na Vas, privredu koju moramo sačuvati u ovim teškim vremenima", navodi Krapović.

Apelovao je na ugostitelje da poštuju mjere i upute nadležnih organa kako bi izašli iz vrtloga krize i da iduće godine imali  dobru turističku sezonu, i zimsku i ljetnju.

"Na kraju, želim da Vas zamolim i ohrabrim da u ovu vrlo bitnu mjeru u godinama pred nama afirmišemo i poštujemo, a to ćemo najbolje uraditi tako što ćemo uredno izvršavati obaveze prema državi, tako što ćemo konstantno podizati nivo konkurentnosti destinacije odmjerenom cjenovnom politikom, ali i novim investicijama i unapređenjima sektora ugostiteljistva, a iznad svega želja nam je da ova mjera pomogne da sačuvamo radna mjesta i unaprijedimo status radnika u ugostiteljstvu", zaključuje Krapović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније