Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

21. 07. 2018. 08:14 >> 08:02
3

HOTELI POPUNJENI

Na Žabljaku sve više turista iz Njemačke

Dok je minuli dugotrajni kišni period uticao na smanjenu posjetu turista Žabljaku, kojih je bilo tri odsto manje nego prošle godine, sa suncem posljednjih dana na Žabljak su stigli i turisti u osjetno većem broju.

Hoteli su popunjeni, a slobodnih mjesta ima još u privatnom smještaju, kaže direktorica TO Žabljak, Vanja Šarović.

"Ovih dana imamo osjetan priliv turista na Žabljaku, naravno tu su i godišnji odmori i naše je očekivanje da od ovog perioda pa do pred kraj avgusta Žabljak bude izuzetno dobro posjećen što zbog kiše u prethodnom periodu nije bio slučaj pa smo imali pad posjete za 3% u odnosu na prošlu godinu", navela je Šarović.

Kazala je da u strukturi gostiju i dalje dominiraju stranci sa 80 odsto. Najbrojniji su gosti iz zemalja zapadne Evrope a posebno raduje sve više turista iz Njemačke koji su na petom mjestu po brojnosti na Žabljaku.

Direktor hotela Polar Star Nikola Radulović kaže da im kiša nije pokvarila sezonu.

"Jul je u hotelu Polar Star popunjen gotovo 100 odsto. Imamo goste sa svih strana, veoma smo zadovoljni sezonom i u nastavku mi očekujemo ovakvu posjetu, pogotovu u avgustu. Za septembar takođe imamo dobre najave a već se odlično prodaje i oktobar", kazao je Radulović.

Menadžer u hotelu "Pavlović" Radosav Karadžić kaže da je posljednjih dana hotel popunjen a najave za avgust su odlične

"Trenutno su svi naši kapaciteti popunjeni, ranije smo zbog vremenkih prilika imali manje gostiju, bilo je dosta i otkazivanja, nadamo se da će sa pobojšanjem vremena gostiju biti više, kapaciteti za avgust su popunjeni", saopštio je Karadžić.

Iz TO Žabljak i za naredni period najavljuju organizaciju kulturno-zabavnih sadržaja kao što je Međunatodni filmski festival posvećen zaštićenim područijima koji će se održati početkom avgusta na obali Crnog jezera, Dani durmitorske zdrave hrane, takmičenje u planinskom biciklizmu, Dani pastrmke i drugi.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније