Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

23. 06. 2018. 11:59 >> 11:53

ŽABLJAK

Odlična posjeta uprkos lošem vremenu

Iako svakodnevna kiša tokom maja i juna ne ide na ruku turističkim radnicima u predsezoni na Žabljaku, ostvareno je preko 30 odsto više noćenja nego prošle godine. Najave za sezonu su odlične, samo da počne vrelo ljeto.

Direktorica TO Žabljak Vanja Šarović kazala je da je, sa ostvarenih blizu 13.000 noćenja u predsezoni, turistička sezona na Žabljaku krenula dobro.

"Sezona je počela u drugoj polovini aprila, u tom periodu smo imali i izuzetno lijepo vrijeme. Od tada sezona traje u kontinuitetu. Na žalost, u junu nam veremenske prilike nijesu bile naklonjene ali to nije ozbiljnije uticalo na posjetu i kada sumiramo rezultate u proteklom periodu imamo 33 odsto više gostiju nego predhodne godine", kazala je Šarović.

Ona je istakla da je veliko interesovanje za jul i avgust i da je buking za taj period izuzetno dobar.

Početkom sezone zadovoljan je i vlasnik hotela "Javor" Milenko Stijepović.

"Sezona je dosta rano počela i dosta su povoljni rezultati posjete u hotelima i domaćoj radinosti. Mislim da je zbog svakodnevne kiše manje gostiju u kampovima i auto kampovima", kaže Stijepović.

On ocjenjuje da se i Žabljak dobro pripremio za sezonu, jedino je u oblasti trgovine ostalo pređašnje nepovoljno stanje.

"Najavljeno otvaranje novih marketa kasni pa je i dalje jedini veći trgovinski objekat u gradu market " Voli" što stvara velike gužve a i cijene su veće u odnosu na ostale sredine", kazao je Stijepović Radiju Crne Gore.

Svakodnevne kiše nijesu bitnije uticale na posjetu ni u hotelu "Gorske oči", kaže upravnica Milanka Blagojević.

"Predsezona je bila dobra ako takva bude i sezona biće dobro, mislim da vrijeme neće mnogo ometati, ima rezervacija dosta ali nadamo se vrućinama", kaže Blagojević.

Dok priželjkuju vrelo ljeto, što je prvi uslov uspješne sezone na Žabljaku, iz TO najavljuju i brojne kulturne i zabavne sadržaje u narednom periodu koji će upotpuniti ponudu - od "Dana planinskog cvijeća", promocije zdrave hrane, obilježavanja medjunarodnog dana voda i međunarodnog filmskog festivala, a sjutra se održava revijalna biciklistička trka "Durmitorski prsten" uz učešće 70 biciklista iz svih zemalja okruženja.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније