Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Objavio: F.R.

03. 09. 2017. 15:05 >> 21:01

DIVLJA LJEPOTA

Turisti iz cijelog svijeta na Kapetanovom jezeru

Kapetanovo jezero na Lukavici, koje ljepotom privlači turiste, posebno planinare, ove godine su posjetili ljudi sa gotovo svih kontinenata, a bila je i grupa sa Tajvana, istakao je za Radio Crne Gore ugostitelj Dragomir Minić iz Podgorice.

Minić posjeduje ugostiteljski objekat i u bungalovima može smjestiti više od dvadeset gostiju.

"Najviše dolaze planinari iz Srbije,a turistička agencija iz Makarske cijelo ljeto šalje grupe od petnaestak do dvadeset Francuza, mada, dolaze i naši jer je Lukavica sa jezerom prepoznata. Dolaze stranci, a ja bih najviše volio da se za ovaj kraj više zna u Crnoj Gori", rekao je Minić.

Pokraj Kapetanovog jezera, koje spaja kolašinsku i nikšićku opštinu, je i Manito jezero, a blizu je i kanjon Mrtvice i Platije. Netaknuta priroda u kojoj se i proizvodi zdrava hrana, skorup, sir, meso, krompir...

"Sve što se proizvede je ekološka hrana. Na meniju je hljeb i sir ili sir i hljeb i to turisti prihvataju jer su došli i traže hranu koju mi koristimo vjekovima. U jezeru ima ribe. Nedavno je poribljeno sa 12.000 komada. Najteže je kada odemo sa katuna krajem oktobra i prije nego dođemo do maja. U tom periodu krivolovci ubacuju mreže i potrebna nam je pomoć države", objasnio je  Minić.

Na poboljšanju turističke ponude treba se stalno raditi. Put je makadamski i nije ga lako održavati, potrebno je i više panela za solarnu energiju. Ipak, rekao je Minić, najpotrebnije je da se sa ljepotom i mogućnostima krajolika što više upoznaju mladi kako bi znali da cijene ono što imamo, a mogućnosti za turističku valorizaciju su, zaista, velike.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније