Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 12. 2014. 22:40 >> 22:37

MINISTAR SAOPŠTIO

Danska spremna da prizna Palestinu?

Pojedini zvaničnici vlade Danske svojim izjavama su nagovijestili da bi Danska uskoro mogla da prizna Palestinu kao nezavisnu državu.

Parlament Danske je ranije odbacio prijedlog ljevičarskih partija u zemlji kojim se tražilo priznavanje Palestine.

Uprkos tome, danski ministar vanjskih poslova Martin Lidegard je izjavio da je Danska korak bliže prema priznavanju palestinske države.

Kako piše "TheLocal", Lidegard je istakao da je Danska spremna da prizna Palestinu, čak, i bez postizanja dvodržavnog rješenja.

"Mi imamo isti stav kao i mnoge druge zemlje koje smatraju da je ovo vrlo važna odluka. Ne mislimo da će se to desiti sada, ali isto tako ne mislimo da treba da čekamo dok se ne završi mirovni proces", rekao je Lidegard za danske medije.

Nakon toga, na svome Tviter profilu je napisao da "podržava" priznavanje Palestine, ali samo "kada se time može doprinijeti miru".

Organizacija "ActionAid Denmark" (Mellemfolkeligt Samvirke) u četvrtak je predala peticiju sa 35.000 potpisa pozivajući Dansku da prizna Palestinu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније