Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS.rs/M.L.B.

26. 10. 2024. 07:36 >> 07:37
4
Čitaj mi:

"šteta ograničena"

Izrael gađao Teheran i Damask; Iran tvrdi da se uspješno suprotstavio

Nastavljeni su sukobi na Bliksom istoku. Izraelski avioni gađali su tokom noći ciljeve u Iranu i Siriji. Ubijene su desetine Palestinaca u Pojasu Gaze. Hezbolah je raketirao sjever Izraela pri čemu su dvije osobe poginule. UNICEF saopštava da djeca u Gazi umiru u bolovima, a da se tek jedno dijete dnevno evakuiše.

U izraelskim vazdušnim napadima rano jutros pogođene su pojedine vojne lokacije u centralnim i južnim djelovima Sirije, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Kako se navodi, sirijska protivvazdušna odbrana presrela je rakete koje je Izrael lansirao iz pravca Golanske visoravni koju je okupirao, kao i sa libanske teritorije, i oborila pojedine projektile.

Prethodno je SANA javila o eksplozijama u u blizini glavnog grada Sirije, Damaska. Izrael godinama izvodi napade na mete u Siriji, ali je pojačao takve akcije od kada je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra prošle godine napala jug Izraela.

Iran: Uspješno smo se suprotstavili izraelskom napadu, nanijeta ograničena šteta

Teheran je saopštio da se iranski sistem protivvazdušne odbrane uspješno suprotstavio izraelskim napadima, i da je na nekim lokacijama pričinjena "ograničena šteta".

Iranska protivvazdušna odbrana u saopštenju navodi da je Izrael napao vojne ciljeve u provincijama Teheran, Kuzestan i Ilam.

Vazdušni udari Izraela na ciljeve u Teheranu i Damasku

Izrael je izveo više vazdušnih udara na teritorije Irana i Sirije. Pogođeni su ciljevi u iranskim regionima Teherana, Kuzestana i Ilama.

Desetine izraelskih aviona učestvovalo je u napadima na udaljenosti od oko 1.600 kilometara od teritorije Izraela.

Izrael tvrdi da je napad završen i da su se avioni bezbjedno vratili u baze.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније