Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Tanjug/N1 ]

15. 10. 2024. 09:33 >> 09:45
Čitaj mi:

pomno prate prijetnje

Bijela kuća upozorila Iran na teške posljedice ako napadnu Trampa

Bijela kuća je saopštila da Sjedinjene Države godinama pomno prate iranske prijetnje bivšem predsjedniku Donaldu Trampu i upozorila je na „teške posljedice" ako Teheran napadne bilo kog američkog građanina.

„Smatramo ovo pitanjem nacionalne i unutrašnje bezbjednosti od najvišeg prioriteta i oštro osuđujemo Iran zbog ovih drskih prijetnji“, navodi se u zvaničnom saopštenju Bijele kuće, prenosi Rojters.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Šon Savjet je rekao i da ukoliko Iran napadne nekog od državljana SAD, uključujući one koji obavljaju neku državnu funkciju ili one koji su je ranije obavljali, Teheran će se suočiti sa „teškim posljedicama“.

Irancima je diplomatskim kanalima saopšteno da će Vašington smatrati činom rata bilo kakvo ugrožavanje Trampovog života, rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.

U januaru 2020. Tramp, koji je tada obavljao funkciju predsjednika SAD, je naredio američki vazdušni napad u Bagdadu, u kojem je ubijen komandant elitne iranske jedinice Kuds, general Kasem Sulejmani, nakon što je, kako je navedeno iz Bijele kuće, dobio obavještajne podatke da Sulejmani planira neposredne napade na američke diplomate i oružane snage u Iraku, Libanu, Siriji i drugde na Bliskom istoku.

Tramp, kandidat republikanaca, na predsjedničkim izborima u SAD koji se održavaju 5. novembra, je saopštio da je dobio informacije američkih obavještajnih zvaničnika o navodnoj prijetnji iz Irana koja se odnose na ugrožavanje njegovog života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније