Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

N1

13. 10. 2024. 20:34 >> 20:34
Čitaj mi:

neke osobe izgubile vid

Iran: 48 osoba otrovalo se metil alkoholom

U četiri iranske provincije umrlo je čak 48 osoba od teškog trovanja uzrokovanog konzumiranjem metil alkohola, piše N1.

 

Metanol ili metil alkohol je najprostiji alkohol i vrlo je otrovan. U savremenoj industrijskoj proizvodnji zauzima najvažnije mjesto, u odnosu na druge alkohole.

Kako navodi iranski list „Hamšahri“, stotine ljudi otrovalo se u posljednje dvije sedmice u provincijama Mazandaran, Gilan, Hamadan i Zanjan nakon konzumiranja krivotvorenog alkohola.

U ove četiri provincije umrlo je ukupno 48 osoba koje su bile hospitalizovane zbog teškog trovanja uzrokovanog metil alkoholom, a neke osobe su potpuno izgubile vid.

Prema medicinskim izvorima, 21 osoba je umrla od trovanja alkoholom u Mazandaranu, 15 u Gilanu, 11 u Hamadanu i jedna u Zanjanu.

Vlasti su objavile da su identifikovane i uhapšene osobe koje su proizvodile i prodavale krivotvoreni alkohol.

U Iranu se i ranije dešavalo da zbog trovanja alkoholom koji se krijumčari ili pravi tajno umre veliki broj ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније