Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Rojters ]

12. 10. 2024. 19:00 >> 19:01
Čitaj mi:

U 69. GODINI

Preminuo bivši premijer Škotske Aleks Salmond

Bivši premijer Škotske Aleks Salmond preminuo je u 69. godini, javili su danas britanski mediji.

Skaj njuz navodi da je Salmond, koji je vodio Škotsku nacionalnu partiju između 1990. i 2000. godine, a zatim ponovo između 2004. i 2014. godine, bio istaknuta ličnost u nacionalističkom pokretu u zemlji.

Taj medij navodi da je Salmond svoj drugi premijerski mandat iskoristio za održavanje referenduma o nezavisnosti Škotske 2014. godine.

Kampanja "Da Škotska" je poražena i on je kao rezultat toga podnio ostavku.

Anas Sarvar, lider škotskih laburista, među prvima je odao počast bivšem prvom ministru.

U izjavi objavljenoj na društvenoj mreži Iks, on je napisao da je vijest o smrti Salmonda jako tužna i da je šok za sve koji su ga poznavali u Škotskoj, širom Velike Britanije i šire.

"Naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima u ovom teškom trenutku i u ime Škotskih laburista izražavam naše iskreno saučešće svima koji će ga oplakivati", napisao je Sarvar, 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније