Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

11. 10. 2024. 15:08 >> 15:08

ZA period od 1979. do 2013.

Novih 40 optužbi za seksualni napad i silovanje protiv Mohameda Al Fajeda

Londonskoj policiji upućeno je četrdeset novih optužbi od 40 različitih osoba koje uključuju seksualni napad i silovanje protiv bivšeg vlasnika "Harodsa" Mohameda Al Fajeda.

Nove optužbe pokrivaju period između 1979. i 2013. godine.

To dolazi nakon što su u dokumentarcu i potkastu BBC mogla da se čuju svjedočenja bivših zaposlenih u „Harodsu“ koji su rekli da ih je milijarder seksualno napao ili silovao.

Policija je pozvala sve one koji ranije nisu iznijeli optužbe da to učine i rekla da će razmotriti istorijske žalbe.

Od kada je dokumentarni film prvi put emitovan, još 65 žena je kontaktiralo BBC rekavši da ih je Mohamed Al Fajed zlostavljao, a optužbe sežu daleko dalje od Harodsa, pa čak do 1977. godine.

Londonska policija je saopštila da je 40 novih navoda dodatak na 21 za koje su bili upoznati prije emitovanja dokumentarca BBC.

Iako nema izgleda za osuđujuću presudu protiv Al Fajeda, metropolitenska policija je saopštila da nastavlja da istražuje da li bi još neki pojedinci mogli da ga gone za neka krivična djela.

Komandant Stefen Klejman su od emitovanja dokumentarca i apela policije, detektivi su dobili brojne informacije, koje se uglavnom odnose na aktivnosti Mohameda Al Fajeda, ali i na neke radnje drugih.

Policija nastavlja apel na sve koji su bili žrtve Al Fajeda ili imaju informacije u vezi sa onima koji su omogućili njegovo krivično djelo.

Dokumentarac i podkast „Al-Fajed: Predator u Herodsu“ prikupili su dokaze da, tokom Al Fajedovog vlasništva, ne samo da nije bilo intervencija Herodsa, već su i pomogli da se prikriju optužbe za zloupotrebu.

Aktuelni vlasnici Harodsa rekli su da su „potpuno zgroženi“ optužbama zbog čega se prodavnica iskreno izvinila.

Oni sugerišu da je koristio širi spektar taktika zlostavljanja i da je ciljao na žene zaposlene van njegovog preduzeća.

Nekoliko žena koje je intervjuisao BBC navode da ih je Al Fajed regrutovao pod lažnim izgovorom za uloge u milijarderovom kućnom osoblju, a zatim ih je on seksualno iskorišćavao – uključujući i u njegovoj vili u Okstedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније