Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

04. 10. 2024. 19:29 >> 19:29
Čitaj mi:

spreman da ponovi

Vrhovni vođa Irana pozdravio napad na Izrael

Iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei pohvalio je danas nedavni raketni napad na Izrael i rekao da je spreman da to ponovi ako bude potrebno, javila je tamošnja državna televizija.

Ajatolah Ali Hamnei, u svom prvom pojavljivanju za skoro pet godina, nazvao je raketni napad "sjajnim poslom" iranskih oružanih snaga.

Iran je u utorak lansirao oko 180 projektila na Izrael.

Izrael je saopštio da je presreo većinu raketa, a zvaničnici u Vašingtonu su rekli da su američki razarači pomogli u odbrani Izraela.

Iran je objavio da je većina projektila pogodila ciljeve.

Trenutno nema izveštaja o žrtvama.

Hamenei, je rekao da je napad Hamasa na južni Izrael pre skoro godinu dana, 7. oktobra 2023, bio legitimna akcija palestinskog naroda, i dodao da je raketni napad Irana u skladu sa međunarodnim pravom, domaćim zakonom i islamskim verovanjima.

Hamnei je pozvao sve države "od Avganistana do Jemena i od Irana do Gaze i Jemena" da budu spremne da preduzmu akciju protiv neprijatelja, i pohvalio one koji su poginuli u sukobima.

"Narode u Libanu i Palestini, vi hrabri borci, vi lojalni i strpljivi ljudi, ova mučeništva i krv koja je prolivena ne bi trebalo da pokoleba vašu odlučnost, već da vas učini upornijim", rekao je on.

Njegovo prethodno pojavljivanje bilo je nakon smrti generala Revolucionarne garde Kasema Sulejmanija, koji je ubijen 2020. u napadu američkih dronova u Bagdadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније