Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj.

01. 10. 2024. 14:55 >> 14:55
1

Predsjednik saopštio

Liban prolazi kroz jedno od najopasnijih razdoblja u svojoj istoriji

Izraelska vojska je prije dvije sedmice pojačala vazdušne napade na teritoriju Libana, gdje su ciljali na pokret Hezbolah, a noćas su započeli i kopnenu operaciju na jugu ove zemlje.

"Liban prolazi kroz jedno od najopasnijih razdoblja u svojoj istoriji", izjavio je premijer Nadžib Mikati. Takođe je pozvao UN na pomoć Libancima koji su zbog izraelskih napada morali da napuste svoje domove, a prema njegovim riječima, njihov broj već dostiže milion.

Izraelska vojska je prije dvije sedmice pojačala vazdušne napade na teritoriju Libana, gdje su ciljali na pokret Hezbolah, a noćas su započeli i kopnenu operaciju na jugu Libana. Ovu operaciju su opisali kao ograničenu i precizno usmjerenu na uništenje položaja Hezbolaha, koji raketira sjever Izraela.

"Otprilike milion naših stanovnika raseljeno je zbog razornog rata Izraela u Libanu... hitno tražimo dodatnu pomoć za raseljene civile," izjavio je prema AFP-u danas Mikati, koji se sastao s predstavnicima UN organizacija i ambasadorima zemalja donatora.

Mikati je još u nedjelju rekao da bi broj raseljenih osoba mogao doseći do milion, što bi predstavljalo najveće premještanje stanovništva u istoriji Libana. Sada Liban ima oko 5,5 miliona stanovnika.

Zbog izraelskog masovnog granatiranja, hiljade Sirijaca su takođe počele da bježe iz Libana, nakon što su ih prije nekoliko godina iz domovine protjerali sukobi građanskog rata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније