Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

25. 09. 2024. 16:15 >> 16:23
Čitaj mi:

ODLUKA DUME

Rusija zabranjuje usvajanja ruske djece u zemljama gdje je dozvoljena promjena pola

Ruska Duma je danas velikom većinom glasova odobrila predlog zakona kojim se usvajanje ruske djece zabranjuje državljanima zemalja gdje je legalna promjena pola.

Predlog zakona mora da prođe još dva čitanja u Dumi, prije no što bude poslat u gornji dom, a zatim i predsjedniku Vladimiru Putinu na potpisivanje.

Predsjedavajući Dume Vjačeslav Volodin je rekao da je zakon usmjeren na „zaštitu dječjih i tradicionalnih vrijednosti“ i da će pogađati državljane preko deset zemalja.

„Neophodno je da zaštitimo našu djecu od opasnosti sa kojima se mogu suočiti ukoliko budu usvojena ili stavljena pod starateljstvo u zemlji gdje je promjena pola dozvoljena“, dodao je on.

„Ne radi se o tome da ruski moralni kompas i moralni temelji imaju za cilj zaštitu tradicionalnih vrijednosti i shvatanja braka kao zajednice muškarca i žene, već je to direktna zaštita života djeteta“, rekla je potpredsjednica parlamenta Irina Jarovaja.

Ruski Vrhovni sud je prošle godine zabranio LGBTQ+ pokret kao ekstremistički. Godine 2022. Putin je potpisao zakon kojim se zabranjuje širenje LGBTQ+ informacije za sve uzraste, čime je proširena zabrana iz 2013. godine koja se odnosila samo na maloljenike.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније