Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ N1 ]

11. 09. 2024. 20:50 >> 20:50
Čitaj mi:

TRAMP I HARIS

Predsjednička debata ispunila očekivanja javnosti: Ali bez odgovora na ključno pitanje

Dugoočekivana debata između Donalda Trampa i Kamale Haris ispunila je očekivanja javnosti. Bila je žustra, sa dosta uvreda i lažnih izjava. Iako ankete pokazuju da je Haris bila daleko ubjedljivija, čini se da nije dala jasniju sliku o tome ko pobjeđuje na izborima.

Istorijski trenutak odmah na početku. Rukovanje Trampa i Kamale Haris, po prvi put.

Prva je prišla Trampu i čini se od tog trenutka je bila u ofanzivi. Bacala je mamce bivšem predsjedniku na koje se on pecao.

U 90 minuta debate pojedine izjave Trampa su šokirale, poput one da imigranti jedu životinje.

Voditelji debate ispravljali su Trampa i govorili mu da su stvari koje izgovara – dokazano netačne.

CNN je izbrojao više od 30 lažnih Trampovih izjava tokom debate. Dok se Tramp držao prošlosti, navoda o pokradenim izborima 2020, Haris je sve vrijeme uzvraćala. U pojedinim momentima vrlo lično. Tramp je pak uzvratio Kamali po rasnoj osnovi. Zamjerao joj što čas govori da je crna, čas da nije.

Zbog pravila debate niko nije smio da upada u riječ, a Kamala je to nadoknadila facijalnim ekspresijama i grimasama na gotovo svako Trampovo izlaganje. Tramp je većinu vremena gledao pravo, nije se smiješio, već je imao kisjeo izraz lica.

Nije mu se svidjelo ni kako su se voditelji ponašali tokom debate. Na kraju je rekao da odnos nije bio fer i da je bilo 3:1. Ipak, uvjeren je da je dobio debatu, kao što je i Haris sigurna da je pobijedila.

„Imamo dvije vizije, veoma različite za ovu zemlju. On priča o prošlosti i vraća nas nazad. A mi ne idemo nazad“, poručila je ona.

Poslije debate Tramp je rekao da je sve što kaže istina.

„Kažem istinu i dobijem ili izgubim glasove. I to me ne zanima. Ovo je bila moja najbolja debata“, rekao je on.

Čini se ipak da svijet nije bliže saznanju ko će biti novi predsjednik SAD. Ankete ABC gde je održana debata pokazuju da Haris ima blagu prednost.

Ali ankete su se u prošlosti više puta pokazale kao nepouzdane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније