Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Al Arabija ]

08. 09. 2024. 15:47 >> 15:47

RIJAD

Saudijska Arabija pogubila trojicu zbog izdaje Kraljevine

Saudijska Arabija pogubila je svoja tri državljanina zbog izdaje Kraljevine, saopštilo je u nedjelju tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz ministarstva, trojica državljana su optužena da su "pružali podršku terorističkim subjektima, komunicirali sa njima, usvojili teroristički pristup i podsticali ljude na vršenje terorističkih akata u cilju podrivanje bezbjednosti i stabilnosti društva".

Smrtna kazna izvršena je u nedjelju u regionu Rijada.

Pogubljeni su Talal bin Ali bin Khanifis Al Hudhli, Majdi bin Muhamad bin Atian Al Kabi i Radžid bin Amer bin Matar Al Kabi, koje je ranije zvanično okrivilo javno tužilaštvo.  Njih je Specijalni krivični sud osudio na smrt.

Prošle godine, saopšteno je da je pod sadašnjim rukovodstvom u Saudijskoj Arabiji izvršeno više od 1.000 smrtnih kazni, o čemu su govorile nevladine organizacije, na osnovu zvaničnih saopštenja, istraga i razgovora s advokatima, članovima porodice i aktivistima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније