Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

glasamerike.net/M.L.B.

07. 09. 2024. 07:56 >> 07:57

Džordžija

SAD: Tinejdžer koji je pucao u školi i njegov otac optuženi za ubistva

Tinejdžer koji je pucao u srednjoj školi u Džordžiji, Kolt Grej, izveden je prvi put pred sud, gdje se suočava sa optužbama za ubistvo. On je u srednjoj školi Apalači u mjestu Vajnder ubio dvoje učenika i dvoje nastavnika, i ranio devet osoba.

Četrnaestogodišnjak, koji je u popravnom domu za mlade bez mogućnosti da izađe uz kauciju, nije se izjašnjavao o krivici pred sudijom okruga Berou.

Sudija Kari Mingldorf rekao je Greju da je optužen za četiri tačke ubistva i da bi mogao da bude u zatvoru do kraja života ako ga porota proglasi krivim. Grej je sjedio sa lisicama na rukama uz advokata, i odgovarao na nekoliko pitanja sudije uz klimanje glavom.

Sudija je prvo rekao Greju da je moguće da ga čeka i smrtna kazna, ali se poslije ispravio rekavši da za smrtnu kaznu mora da ima najmanje 18 godina.

Njegov otac Kolin Grej, star 54 godine, takođe je optužen po četiri tačke za ubistvo iz nehata, dvije tačke za ubistvo drugog stepena i osam tačaka za okrutnost nad djecom, objavio je Istražni biro Džordžije.

Kolin Grej se pojavio pred sudom poslije svog sina. Tihim glasom odgovarao je na nekoliko pitanja sudije, koji mu je predočio da se suočava sa kaznom zatvora od 180 godina.

"Kolin Grej je svjesno dozvolio sinu, Koltu Greju, da posjeduje pištolj. Zbog aktivne istrage nismo u mogućnosti da objavimo detalje", saopštio je Istražni biro Džordžije.

Nadležni su objavili da je Kolt Grej koristio oružje u stilu automatske puške. Uhapšen je ubrzo poslije pucnjave.

Istraga tek treba da utvrdi šta je motiv masovnog ubistva, prvog otkako je počela nova školska godina u Americi.

Žrtve su identifikovane kao 14-godišnji učenici Mejson Šermerhorn i Kristijan Angulo, i nastavnici Ričard Espinvol (39) i Kristina Irimi (53).

Ranjeni su nastavnik i osmoro učenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније