Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RTS ]

06. 09. 2024. 06:46 >> 06:47
Čitaj mi:

Sukob Izraela i Hamasa – 336. dan

Izrael negira navode o mogućem dogovoru o prekidu vatre

Sukob Izraela i Hamasa – 336. dan. Nastavlja se operacija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Broj ubijenih Palestinaca porastao na 39. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu negirao je izvještaje o mogućem dogovoru o prekidu vatre i tvrdi da je Hamas odbacivao svaki od ponuđenih sporazuma. Hamas, sa druge strane, poručuje da Netanjahu koristi pregovore da produži agresiju.

Izraelske odbrambene snage (IDF) nastavljaju sa operacijama u Pojasu Gaze. Djeluju u svim djelovima enklave, sa kopna, mora i iz vazduha. U poslednja 24 sata, prema podacima vlasti u Gazi, ubijeno je 17 Palestinaca, od 7. oktobra 40.878.

Nove tenzije i na Zapadnoj obali. U izraelskim napadima ubijeno je šestoro, a ranjeno troje ljudi, čime je broj poginulih u operaciji na Zapadnoj obali porastao na 39.

S druge strane, izraelska vojska tvrdi da je ubila palestinske borce koji su bacali eksploziv i pucali.

U međuvremenu, načelnik Generalštaba egipatske vojske, general-potpukovnik Ahmed Fati Kalifa nenajavljeno je posjetio granični prelaz između Egipta i Pojasa Gaze, kako bi provjerio bezbjednosnu situaciju.

Nešto sjevernije, u pograničnom području Libana i Izraela pojačava se napetost. U razmjeni vatre između Hezbolaha i Izraela, ispaljeno je više desetina raketa iz Libana na Galileju, Izraelci su odgovorili.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu negirao je izvještaje o mogućem dogovoru za prekid vatre. Tvrdi da je Izrael pristao na nekoliko sporazuma, ali je, kaže, Hamas "dosljedno odbacivao svaki od njih".

Hamas, sa druge strane, poručuje da Netanjahu koristi pregovore da produži agresiju.

U prvoj fazi vakcinacije protiv dječije paralize imunizovano je 189 hiljada djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније