Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

05. 09. 2024. 10:51 >> 10:53
Čitaj mi:

u susret izborima u sad

Harisova i Tramp još nisu objavili izvještaje o svom zdravlju

Ni dva mjeseca pred izbore u SAD, ne zna se jesu li predsjednički kandidati potpuno zdravi da bi mogli da obavljaju predsjedničku dužnost.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp još uvijek nije objavio kompletan izvještaj o svom trenutnom zdravstvenom stanju, a to nije učinila ni njegova demokratska rivalka Kamala Haris, piše Si-Bi-Es njuz.

Donald Tramp (78) je 20. avgusta rekao u intervjuu za Si-Bi-Es njuz da je nedavno bio na godišnjem zdravstvenom pregledu i da će vrlo rado objaviti rezultate.

On je dodao i da je uradio dva kognitivna testa na kojima je, kako je kazao, blistao, međutim, njegova kampanja nije objavila te rezultate.

Poslije atentata Trampov ljekar je saopštio da je predsjednički kandidat Republikanaca dobro, ali kompletan izvještaj o njegovom zdravstvenom stanju još nije objavljen.

U novembru 2023. godine, Tramp je objavio pismo svog ljekara Brusa Aronvalda u kojem je navedeno da je kompletan pregled iz septembra te godine pokazao da je njegovo ukupno zdravstveno stanje odlično.

U pismu, međutim, nije bilo konkretnih detalja o vitalnim parametrima, kao ni podataka o ljekovima koje Tramp uzima.

Trampova kampanja takođe nije omogućila medijima da postave pitanja njegovim ljekarima nakon što je na njega pokušan atentat u Pensilvaniji.

Republikanac Roni Džekson koji je bio njegov lekar dok je bio u Bijeloj kući objavio je 26. jula dopis u kojem je naveo da je pregledao bolničke izveštaje i da je Tramp odlično poslije pokušaja atentata.

Sam Tramp je kazao da nema nikakve posledice nakon napada, kao i da je njegovo uho zacijelilo.

Vrlo malo se zna i o medicinskom kartonu Kamale Haris, pošto ona nije dostavila rezultate pregleda kada se 2020. kandidovala za potpredsjednicu.

Dva mjeseca pred izbore zdravstveno stanje kandidatkinje Demokrata nepoznanica: Da li je Kamala Haris zdrava i sposobna da obavlja dužnost predsjednika?

U aprilu 2022. godine imala je kovid i uzimala pakslovid da bi se izlečila, a u julu 2021. godine bila je u Vojnom medicinskom centru Volter Rid radi, kako je Bijela kuća saopštila, rutinskog pregleda.

Iz kampanje Harisove nisu odgovorili na ponovljena pitanja Si-Bi-Es njuz u vezi sa rezultatima njenog godišnjeg fizičkog pregleda.

Proteklih decenija postalo je uobičajeno da predsjednički kandidati objave neke informacije o svom zdravlju i sposobnosti da obavljaju dužnost, a ova praksa je djelimično usvojena i zbog niza predsjednika koji su imali zdravstvene probleme za koje se saznalo tek kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније