Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

02. 09. 2024. 22:30 >> 22:27
Čitaj mi:

dvije osobe poginule

Snažna oluja i poplave pogodili sjever Filipina

Nastava i rad institucija u Manili danas su obustavljeni zbog poplava izazvanih snažnom olujom na sjeveru Filipina.

Dvije osobe su poginule u olujnom nevremenu u gradu Naga.

Hiljade ljudi upozoreno je da se pripreme za evakuaciju.

Vetar iz tropske oluje Jagi duvao je danas jačinom od 115 kilometara na sat severoistočno od grada Infanta u provinciji Kezon, prema meteorološkom uredu. Oluja se polako kreće ka regionu Luzon gde su vlasti upozorile na moguće bujične poplave i klizišta.

Morski saobraćaj je privremeno obustavljen u nekoliko luka pogođenih olujom, zbog čega je oko 2.200 putnika ostalo zaglavljeno na trajektima, a nekoliko desetina letova unutar zemlje je obustavljeno zbog olujnog nevremena.

Oko 20 tajfuna i oluja pogodi Filipine svake godine. Arhipelag se nalazi u "pacifičkom vatrenom prstenu", gdje spajanje kontinentalnih tektonskih ploča izaziva veliku vulkansku i seizmičku aktivnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније