Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

23. 08. 2024. 10:46 >> 10:46
Čitaj mi:

u istorijsku posjetu

Indijski premijer Modi stigao u Kijev

Indijski premijer Narendra Modi stigao je danas u Kijev vozom iz Poljske u istorijsku posjetu čiji cilj je da se ubrzaju diplomatski napori ka mirnom rješenju rata u Ukrajini.

Ukrajinska željeznica je preko Fejsbuka objavila video na kome se vidi Modi na peronu željezničke stanice po dolasku u Kijev. Vozom u Kijev dolaze sve zvanične delegacije pošto su avioni prizemljeni od početka rata, prije dvije i po godine.

Modi treba tokom dana da razgovara sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Modi, čija zemlja održava tradicionalno dobre odnose sa Moskvom, prvi je indijski premijer koji je posjetio Ukrajinu. On je i sam potvrdio dolazak preko mređe Iks.

Juče u Poljskoj Modi je rekao da ni jedan sukob nikad ne može biti riješen na bojnom polju.

"Mi podržavamo dijalog i diplomatiju za ponovo uspostavljanje mira i stabilnosti što je prije moguće. I za to je Indija spremna da doprinese sve što može, sa svojim prijateljskim zemljama, rekao je on u Poljskoj, na konferenciji za novinare sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da ima namjeru da sa ukrajinskim predsjednikom Zelenskim razgovara o izgledima za mirno rješenje aktuelnog ukrajinskog sukoba.

Indija pokušava da održi delikatnu ravnotežu između Rusije, sa kojom ima solidne veze i zapadnih zemalja, kojima nastoji da se približi da bi se suprotstavila Kini, svom regionalnom rivalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније