Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ CNN/N1 ]

09. 08. 2024. 09:52 >> 09:52
1
Čitaj mi:

Objavljen snimak sa uniforme

Policajac se suočio sa napadačem na Trampa prije pucnjave

Policija grada Batlera u Pensilvaniji prvi put je objavila snimak sa kamere policajca na kome se vidi trenutak kada se policajac popeo na krov zgrade i vidio napadača na bivšeg predsjednika Donalda Trampa, neposredno prije nego što je počela pucnjava.

Drugi snimci sa mitinga u Batleru u Pensilvaniji, do kojih je CNN došao putem zahtjeva za javnu evidenciju, pokazuju kako lokalni policajci žale da su danima ranije rekli Tajnoj službi da pošalje službenike u blizinu zgrade sa koje je napadač pucao.

Snimak sa kamere policajca pokazuje da mu je njegov kolega pomogao da se popne na krov, ali on se brzo spustio nakon što je ugledao strijelca, Tomasa Metjua Kruksa.

Otprilike 40 sekundi kasnije, Kruks se okrenuo i ispalio osam hitaca u Trampa, koji je pogođen u uvo. Nekoliko sekundi kasnije, snajperista Tajne službe pucao je i ubio Kruksa.

Nakon što ga je vidio, policajac je potrčao na drugu stranu zgrade prije nego što je otrčao do svog policijskog automobila da uzme pušku.

„Je*eno blizu, brate. Čovječe, okrenuo se prema meni“, kaže policajac koji je vidio Kruksa drugom policajcu.

Jedan policajac pita gdje je strijelac, a policajac, dahtajući, kaže: „On je gore“.

„Kome je na vidiku“, pita oficir.

„Bio je tačno tamo gdje si me pokupio, brate. Bio je na toj lijevoj strani.”

Preko radija glas kaže: „Imamo dva civila – brinu o njima“, a kasnije „Treba mi hitna pomoć pozadi“.

Ovaj video je objavila Policijska uprava grada Batlera kao odgovor na zahtjev CNN-a za javnu evidenciju koji je tražio bilo kakav video-snimak sa kamere ili kontrolne kamere koji uključuje oficire ili osoblje Butlera u vezi sa skupom i pucnjavom 13. jula.

Opština je prvobitno odbila da objavi sadržaj, ali je to učinila nakon što je CNN uložio žalbu.

„Ne diži glavu – on je tu“
Na kameri na kontrolnoj tabli policajca koji se suočio sa Kruksom, čuju se tri pucnja koja odzvanjaju, a zatim još pet hitaca ispaljenih u brzom nizu.

„Ne diži glavu – on je tu!“ viče policajac drugima nakon što je otvorio auto pola minuta nakon ispaljenih hitaca.

Ubrzo nakon toga, na snimku se vidi kako policajci pokušavaju da pristupe krovu.

„Ima naočare, dugu kosu“, kaže policajac koji je vidio Kruksa nekolicini drugih koji su se peli uz bok zgrade.

„Ali pazite jer on može je*eno da puca na vas tamo“, upozorava policajac.

Policajac kasnije dodaje:

„Prije nego što ste vi kreteni došli ovamo, gurnuo sam glavu tamo gore kao idiot, sam, brate. Okrenuo se, je*eno sam pao.”

Kada konačno pristupe vrhu zgrade, snimci pokazuju Kruksovo beživotno tijelo, njegovu pušku i trag krvi koji teče niz krov.

Policajci kažu da su zatražili pomoć Tajne službe ranije te nedjelje
U odvojenom video snimku koji je objavila Batlerova policija, čuje se kako jedan policajac oko 10 minuta nakon pucnjave govori kolegama da je rekao Tajnoj službi da postavi policiju pored zgrade sa koje je Kruks pucao.

„Je*eno sam im rekao da moraju da pošalju je*ene momke ovamo. Rekao sam im to, Tajna služba, rekao sam im taj je*eni utorak. Rekao sam im da pošalju momke ovdje“, rekao je policajac.

„Razgovarao sam sa momcima iz Tajne službe, rekli su: ’Da, nema problema, poslaćemo momke ovamo’“, rekao je prvi oficir.

Tajna služba je postavila tri lokalna protivsnajperista u jednu od susjednih zgrada, od kojih je jedan zapazio Kruksa i napustio svoju poziciju da bi ga pronašao.

Tajna služba je odbila da komentariše.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније