Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ RSE ]

07. 08. 2024. 18:40 >> 18:41
Čitaj mi:

SZO

Na Olimpijskim igrama u Parizu 40 sportista pozitivno na kovid 19

Na Olimpijskim igrama u Parizu je više od 40 sportista pozitivno na testu za Covid-19 i druge respiratorne bolesti, objavila je u utorak Svjetska zdravstvena organizacija.

SZO ističe da se bilježi novi globalni porast slučajeva kako pokrivenost vakcinacijom opada.

Virus iza pandemije i dalje kruži, upozorila je SZO, navodeći da države moraju da pooštre svoje sisteme reagovanja i da vakcinišu najugroženije, prenosi AFP.

Nekoliko istaknutih sportista patilo je od COVID -19 na Olimpijadi u Parizu a među njima britanski plivač Adam Peaty, dok se sportiskinja iz Australije Lani Pallister povuka iz borbe za medalju, nakon što se razboljela.

"Covid-19 je još uvijek među nama. Virus kruži u svim zemljama", rekla je Maria Van Kerkhove, direktorica SZO-a za spremnost i prevenciju za epidemije i pandemiju

Podaci iz 84 zemlje pokazuju da postotak pozitivnih testova na SARS-CoV-2 virus, koji uzrokuje bolest COVID -19 "raste već nekoliko sedmica", rekla je ona u srijedu na konfernciji za novinare.

Maria Van Kerkhove je kazala da virus nastavlja da se razvija i mijenja.


"To nas sve dovodi u opasnost od potencijalno težeg virusa koji bi mogao izbjeći naše otkrivanje i/ili naše medicinske intervencije, uključujući vakcinaciju."

Agencija AFP podsjeća da je širom svijeta stopa pozitivnih testova iznad 10 odsto , dok je u Evropi je ta brojka preko 20 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније