Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J.

06. 08. 2024. 11:30 >> 11:27
Čitaj mi:

UNFAO

Cijene hrane stabilne i u julu

Cijene hrane bile su stabilne i u julu, jer su jeftinije žitarice bile protivteža poskupljenju biljnih ulja, mesa i šećera, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UNFAO).

FAO-ov indeks cijena korpe osnovnih prehrambenih proizvoda iznosio je u julu 120,8 bodova i bio je neznatno niži od revidirane junske vrijednosti.

U odnosu na prošlogodišnji jul, cijene su bile niže 3,1 odsto, prenosi Biznisinfo.

"Najviše su u julu pojeftinile žitarice, 3,8 odsto u odnosu na prethodni mjesec. Žetva ozime pšenice na sjevernoj hemisferi u punom je jeku, a povoljne vremenske prilike najavljuju dobru žetvu jare pšenice u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)", naveli su iz UNFAO.

Cijene su, kako su objasnili, zakočili i snažna konkurencija izvoznika i slaba potražnja.

Žetva i dobre vremenske prognoze spustile su i cijene kukuruza.

Cijene žitarica bile su u julu niže 13 odsto nego lani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније