Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

04. 08. 2024. 21:29 >> 21:29

POZVALI NA DIJALOG

Ministri G7 zabrinuti zbog opasnosti na Bliskom istoku

Ministri spoljnih poslova Grupe sedam vodećih liberalnih demokratija svijeta (G7) su danas na onlajn-sastanku o Bliskom istoku izrazili "ogromnu zabrinutost" zbog opasnosti od zaoštravanja u tom regionu, prenio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

"Zajedno sa našim partnerima izrazili smo ogromnu zabrinutost zbog nedavnih događaja koji prijete da dovedu do regionalizacije krize, počevši od Libana", rekao je Tajani čija zemlja je ove godine predsjedavajuća G7.

"Pozivamo sve strane da se odreknu svake inicijative koja bi mogla da ometa put dijaloga i umjerenosti i podstakne dalje zaoštravanje", dodaje se u saopštenju.

Ministri G7 su "ponovili prioritet povoljnog završetka pregovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca, uz intenziviranje humanitarne pomoći", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније