Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ RSE ]

04. 08. 2024. 09:36 >> 09:36

SAD

Požar u Kaliforniji prerastao u četvrti najveći u istoriji ove savezne države

Više od 6.000 vatrogasaca od subote nastavlja da se bori s požarom koji se sada smatra četvrtim najvećim požarom u istoriji Kalifornije, vrućine ne donose olakšanje, a zvaničnici su rekli da je 27 odsto požara obuzdano.


"Imali smo grmljavinske oluje koje su nam donijele probleme", rekao je portparol kalifornijske Kancelarije za šumarstvo i zaštitu od požara, Kristofer Jang.

"Munje su faktor oko kojeg brinemo", rekao je.

Požar je izazvao navodni piroman koji je 24. jula gurnuo zapaljeni automobil niz jarak u blizini grada Čiko u Kaliforniji.

Od tada je spaljeno više od 162.200 hektara zemljišta ili područje veće od grada Los Angelesa, piše Rojters.

Uhapšeni 42-godišnji muškarac do subote se nije izjasnio o krivici, ali je optužen za podmetanje požara i zadržan je bez odobrene kaucije, rekli su zvaničnici.

Više od 560 domova i drugih objekata uništeno je otkako je požar izbio prije 11 dana.

Da bi se došlo do požarnih linija potrebna su dva do tri sata zbog neravnog i nepristupačnog terena, rekli su zvaničnici.

Neke vatrogasce do požarnih linija prevoze helikopterima, a očekuje se da će neki tamo ostati danima.

U Sjedinjenim Državama sezona šumskih požara počela je intenzivno što predstavlja rizik za opterećenje vatrogasnih resursa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније