Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Aldžazira ]

04. 08. 2024. 08:08 >> 08:10

60 RANJENIH

Najmanje 17 Palestinaca ubijeno u napadu na školu

Najmanje 17 Palestinaca ubijeno, a 60 ranjeno u napadu izraelskih snaga na školu u kojoj su smještena raseljena lica u naselju Šeik Radvan u gradu Gazi, navodi Al Džazira.

Televizijska mreža iz Dohe napominje da su izraleski avioni bacili još tri bombe dok su spasioci i volonteri u objektu pokušavali da pomognu ljudima ispod ruševina nakon prvog udara.

S druge strane, IDF tvrdi da se u nekadašnjoj školi u gradu Gazi nalazio Komandno-kontrolni centar Hamasa, gdje je navodno ta proiranska militantna grupa koristila objekat za planiranje napada, proizvodnju i skladištenje oružja, kao i za obuku.

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je 17-godišnji dječak ubijen, a šest osoba ranjeno nakon izraelskog vazdušnog udara na grad Deir Sirijane u okrugu Mardžajun na jugu Libana.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za nekoliko raketnih napada na izraelske zajednice i položaje IDF duž granice, u gornjoj i zapadnoj Galileji.

Na Zapadnoj obali ubijeno je pet osoba među kojima je još jedan lokalni lider Hamasa, Haithem Balidi.

U Iranu je uhapšeno 20 osoba zbog sumnje da su povezani s ubistvom političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea. Među uhapšenima su obavještajni i vojni zvaničnici. Pojačano se nadziru iranski aerodromi, jer se sumnja da su izraelski agenti još u zemlji.

Teheran tvrdi da je ubistvo Hanijea organizovao Izrael, a odobrila Amerika.

Iranska stalna misija pri Ujedinjenim nacijama upozorava da će Hezbolah napasti "šire i dublje" civilne i vojne mete, kao odgovor na izraelski napad u kojem je ranije ove nedjelje ubijen glavni komandant Fuad Šukr u Bejrutu.

Raste zabrinutost zbog mogućeg novog konflikta na Bliskom istoku, poslije ubistva lidera Hamasa i Hezbolaha. Kao odgovor na krizu, Pentagon na Bliski istok šalje dodatne snage - ratne brodove i borbene avione, radi zaštite Izraela.

U Pojasu Gaze sve je teža humanitarna situacija, nedostatak vode za piće pogađa više od pola miliona ljudi.

U Kairo stiže izraelska delegacija na pregovore o prekidu vatre u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca, koji počinju sljedeće nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније