Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

03. 08. 2024. 21:06 >> 21:01

Ukrajinski predsednik

Zelenski pozdravio ukrajinske napade na ruske aerodrome i rafinerije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski čestitao je danas oružanim snagama na napadu na vojne ciljeve unutar Rusije, posebno onim koji su izvršeni na aerodrome i skladišta goriva.

„Želeo bih da zahvalim svakom našem vojniku i svima koji rade u našoj odbrambenoj industriji što su udarili na ruske aerodrome, rafinerije nafte i logističke objekte“, rekao je Zelenski u dnevnom obraćanju i dodao da „svaki napad tog tipa približava Ukrajinu kraju rata“.

Ukrajinske snage sprovele su nekoliko vazdušnih napada na rusku teritoriju, ili teritoriju koju kontrolišu moskovske snage, navodeći da su napadi odgovor za bombardovanje koje je pretrpjela Ukrajina od početka ruske invazije pre više od dvije godine.

Ukrajinski izvori bliski snagama bezbjednosti saopštili su ranije danas Frans presu da su bespilotne letjelice napale aerodrom Morozovsk u Rostovskoj oblasti, uništivši skladište municije.

Ruski zvaničnici nisu odgovorili na tvrdnje o napadu na aerodrom, ali je lokalni guverner Vasilij Golubev napisao na Telegramu da su vlasti uvele vanredno stanje u Morozovskom okrugu.

Ukrajinski izvori su naveli da su njene snage pogodile i skladište goriva u okrugu Kamenski u Rostovskoj oblasti, gdje su ruske vlasti ranije saopštile da je u napadu dronom zapaljen rezervoar nafte.

Zelenski je još jednom pozvao svoje saveznike da ukinu ograničenja i da Ukrajini omoguće da koristi zapadno oružje i za napade na teritoriju Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније