Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

03. 08. 2024. 18:08 >> 18:08

eksplozija gasa

Broj mrtvih u urušavanju stambenog bloka u Rusiji dostigao 10

Ukupno 10 ljudi je poginulo nakon što se urušila zgrada u Rusiji zbog eksplozije gasa ranije ove nedjelje, saopštilo je danas rusko ministarstvo za vanredne situacije, najavljujući poslije dva dana završetak operacije potrage i spasavanja.

 

Petoro poginulih bila su djeca, saopštilo je ministarstvo. Još 15 ljudi, uključujući sedmoro djece, spašeno je, prema zvaničnicima.

Fotografije koje su ove nedjelje objavile ruske novinske agencije pokazuju da je veliki dio montažne petospratne zgrade u industrijskom gradu Nižnji Tagil sravnjen sa zemljom.

Prema ruskom ministarstvu za vanredne situacije, vjerovatni uzrok je bila eksplozija rezervoara za prirodni gas. Stanovnici susjednih blokova rekli su ruskim novinama da su čuli jaku eksploziju neposredno prije nesreće u četvrtak.

Ruski organi za sprovođenje zakona pokrenuli su krivičnu istragu o nesreći, sumnjajući da je u pitanju zdravstveni i bezbjednosni propust.

Vlasti u Nižnjem Tagilu proglasile su danas dan žalosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније