Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

02. 08. 2024. 07:57 >> 07:57
2
Čitaj mi:

VELIKA RAZMJENA

Šolc: Zatvorenici oslobođeni iz Rusije plašili se za život

Neki zatvorenici pušteni juče iz Rusije i Bjelorusije u okviru velike razmjene, plašili su se "za svoje živote", izjavio je njemački kancelar Olaf Šolc koji je nekolicinu dočekao na aerodromu u Kelnu.

"Bilo je veoma emotivno", rekao je Šolc novinarima posle sastanka iza zatvorenih vrata sa oslobođenima navodeći da "mnogi nisu očekivali oslobađanje sada i puni su emocija jer su konačno na slobodi".

Osim toga, "mnogi su se plašili za svoje zdravlje, ali i za svoje živote, mora se to reći", dodao je njemački kancelar.

U avionu koji je sletio u Keln bila su petorica njemačkih i rusko-njemačkih zatvorenika koji su bili dio razmjene o kojoj su mjesecima pregovarali Zapad i Moskva.

To su Riko Kriger (Rico Krieger), osuđen u Bjelorusiji zbog "terorizma i plaćeništva", Kevin Lik, rusko-njemački 19-godišnjak osuđen zbog "veleizdaje", Patrik Šojbel (Patrick Schoebel), turista optužen za šverc droge, rusko-njemački pravnik German Moijes, i rusko-njemački politikolog Diter Voronin (Dieter).

U avionu je bila i ruska umjetnica Aleksandra Skočilenko (33), saopštilo je njeno okružene.

Ona je uhapšena u Rusiji u aprilu 2022. jer je etikete sa cijenama u supermarketu zamijenila porukama osude ruske agresije na Ukrajinu, što joj je u novembru 2023. donijelo sedam godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније