Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

25. 07. 2024. 19:15 >> 19:15
Čitaj mi:

vrijednosti od 22,4 miliona eura

Rekordna zaplijena metamfetamina u Holandiji - više od tri tone

Rekordna zaplijena od više od 3.200 kilograma metamfetamina, tržišne vrijednosti od 22,4 miliona eura, sprovedena je početkom marta u luci Roterdam, saopštilo je danas javno tužilaštvo Holandije i dodalo da je bilo potrebno nekoliko mjeseci da droga bude uspješno uništena.

Drogu je otkrila carina tokom provjere, a bila je sakrivena u ogromnim vrećama iz Meksika u kojima su bile i neke zagađujuće materije, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva.

"Droga je bila sakrivena u peskovitoj supstanci jako kontaminiranoj bakrom i PFAS-om", poznatim kao "vječiti zagađivači" koji je gotovo neuništiv, dodaje se u saopštenju u kojem se navodi da se dugo tražilo rješenje kako da droga zajedno sa zagađivačem bude uništena.

Tužilaštvo je navelo da je droga zbog toga uništena tek prošle nedjelje.

To je do sada najveća zaplijena te sintetičke droge u Holandiji.

Metamfetamin je stimulans koji pripada porodici amfetamina. Njegova hemijska struktura je slična onoj kod amfetamina, ali su njegovi efekti dva do pet puta intenzivniji i dugotrajniji, sa većom mogućnosću stvaranja zavisnosti.

Ta sintetička droga se prodaje u obliku kristala, praha, kapsula ili tableta, i pod različitim nadimcima - "jaba", "ajs" (ice) ili "kristal met".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније