Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

22. 07. 2024. 08:55 >> 09:57
Čitaj mi:

Vens: Kamala Haris četiri godine laže o Bajdenovom zdravlju

Kandidat republikanaca za potpredsjednika SAD Džej Di Vens napao je večeras američku potpredsjednicu Kamalu Haris, optuživši je da laže o mentalnim sposobnostima predsjednika Džozefa Bajdena.

Pošto se 81-godišnji predsjednik SAD večeras povukao iz trke za reizbor i podržao kandidaturu Kamale Haris, Vens je na Iksu napisao da je "Džo Bajden najgori predsjednik" u posljednjih 40 godina.

"Džo Bajden je najgori predsjednik u mom životu, a Kamala Haris je bila tik uz njega na svakom koraku. Tokom posljednje četiri godine, ona je potpisala Bajdenove politike otvorenih granica i zelene prevare koje su povećale troškove stanovanja i namirnica", napisao je Vens.

Vens, senator iz Ohaja i potpredsjednički kandidat Donalda Trampa, naveo je da je Haris odgovorna "za sve te neuspjehe" i dodao da je "gotovo četiri godine lagala o Bajdenovim mentalnim sposobnostima, opterećujući naciju predsjednikom koji ne može da radi taj posao".

"Predsjednik Tramp i ja smo spremni da spasimo Ameriku, ko god da je predsjednički kandidat demokrata", dodao je Vens.

Prethodnih dana, kada su brojne demokrate pozivale Bajdena da se povuče, Vens je ukazivao da on treba da podnese ostavku na funkciju šefa države ako se povuče iz predsjedničke trke.

Na Kamalu Haris se večeras okomio i Glavni odbor Republikanske stranke, pošto je postala favorit za kandidata Demokratske stranke na novembarskim predsjedničkim izborima.

"Svaki pojedinačni neuspjeh koji smo videli od Džoa Bajdena – povlačenje iz Avganistana, kriza na granici, razorna inflacija i slabljenje Amerike u inostranstvu – isporučen je zajedno sa Kamalom Haris. Ne samo da bi Haris bila katastrofa u Bijeloj kući, već je ona takođe pomogla Bajdenu da prikrije pogoršanje zdravstvenog stanja dok je na funkciji, što uništava njen kredibilitet", naveo je Glavni odbor Republikanske stranke.

Pošto je Bajden večeras podržao Kamalu Haris u trci za predsjedničkog kandidata demokrata, to su učinili i brojne istaknute ličnosti te stranke, poput Bila i Hilari Klinton, ali ne i bivši predsjednik Barak Obama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније