Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ n1 ]

21. 07. 2024. 19:50 >> 19:51
Čitaj mi:

Bivši britanski ministar se izvinio zbog propusta tokom pandemije kovida

Bivši britanski ministar zdravstva Džeremi Hant izvinio se zbog propusta u pripremama na pandemiju u Velikoj Britaniji koji su izašli na vidjelo tokom istrage o kovidu 19.

U izvještaju objavljenom u četvrtak, istraga je pokazala da je bivša vlada „iznevjerila“ javnost zbog „značajnih grešaka“ u pripremama za pandemiju.

Hant je u nedjelju priznao da je kao ministar zdravlja između 2012. i 2018. bio „dio grupnog razmišljanja da smo isuviše dobro pripremljeni na pandemiju gripa, ali nismo razmišljali o drugim vidovima pandemije“.

„Bez rezerve se ispričavam svim porodicama. To što se dogodilo ovoj zemlji tokom kovida bila je najužasnija tragedija“, rekao je na BBC-u.

Takođe je pozvao novu vladu da razmotri preporuke iz izvještaja na 217 stranica članice Doma Lordova, Heder Halet.

U izvještaju piše da je istraga „bez zadrške“ zaključila da su „postupci, planiranje i politika civilnih struktura za nepredviđene situacije unutar britanske vlade, državne uprave i javnih službi iznevjerili građane“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније