Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

14. 07. 2024. 08:13 >> 09:25

OTKRILI IDENTITET NAPADAČA

FBI: Na Trampa pucao 20-godišnjak

Federalni istražni biro (FBI) identifikovao je 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao atentatora na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa na izbornom skupu u Batleru, u Pensilvaniji.

"Identifikovali smo Tomasa Metjua Kruksa (20) iz Betel Parka u Pensilvaniji kao subjekta umiješanog u pokušaj ubistva bivšeg predsjednika Donalda Trampa 13. jula u Batleru u Pensilvaniji", navodi FBI.

Poručili su da je istraga u toku.

 

Kruks je živio u pregrađu Pitsburga, Betel Parku, oko 90 kilometara južno od mjesta na kojem je organizovan Trampov predizborni skup, piše CNN.

Maturirao je u srednjoj školi "Betel Park" 2022. godine.

Registrovan je kao republikanac, prema podacima iz baze podataka birača u Pensilvaniji i predstojeći novembarski predsjednički izbori bili bi prvi na kojima bi mogao da glasa.

Međutim, zapisnici Savezne izborne komisije ukazuju da je izvjesni Tomas Kruks, sa istim mjestom prebivališta, u januaru 2021. godine donirao 15 dolara odboru za političko djelovanje koji je povezna sa Demokratskom strankom.

Njegov otac, Metju Kruks, rekao je za CNN da pokušava da shvati "šta se dešava", ali da će "sačekati razgovore za nadležnim organima" prije nego što da izjave o svom sinu.

Tomas Metju Kruks nije imao legitimaciju kod sebe, pa su forenzičari provjeravali "njegov DNK", zbog čega je identifikacija trajala duže od predviđenog.

Detalje o incidentu čitajte u LIVE BLOGU Portala RTCG.

 
 
 
 
 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније