Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

13. 07. 2024. 12:22 >> 12:23
Čitaj mi:

AKTUELNI LIDER SAD

Bajden ne želi da se povuče: Nisam gotov još

Američki predsjednik Džozef Bajden odlučno je odbacio apele da se povuče iz kampanje za predstojeće izbore, koje mu upućuju sve brojniji kritičari iz njegove stranke i uzvratio da "još nije gotov".

Bajden je na skupu u Detroitu, dok su njegove pristalice uzvikivale "ne odustaj" i "mi smo uz tebe", ponovio da će se i dalje boriti za reizbor.

Obećao da će "prikazati Donalda Trampa u pravom svijetlu" i ukazati na to šta bi sve republikanski kandidat uradio ako bi se vratio u Bijelu kuću, prenosi AP.

Govoreći na istom mestu gdje je prije četiri godine kao kandidat sebe predstavio kao "most za narednu generaciju demokratskih lidera", Bajden je, uprkos pritisku da se povuče iz trke za drugi predsjednički mandat, jasno stavio do znanja da ne namjerava da učini.

"Vi ste me imenovali za kandidata, niko drugi - ne mediji, ne analitičari, ne insajderi, ne donatori. Vi, birači, vi ste odlučili. Niko drugi i ja ne idem nigdje", rekao je Bajden praćen ovacijama okupljenih pristalica.

Do sada su jedan demokratski senator i oko 20 zastupnika u Predstavničkom domu iz redova demokrata javno pozvali Bajdena da se povuče iz trke za Bijelu kuću.

Lider manjine u Predstavničkom domu Hakim Džefri izjavio je da je u petak privatno razgovarao sa Bajdenom i podijelio sa njim "cjelokupni spektar" stavova zakonodavaca o predsjednikovoj kampanji za reizbor.

Prema riječima trojice zvaničnika upoznatih sa pozivima Bajdenu da odustane, koji su željeli da ostanu anonimni, tokom jučerašnjeg virtuelnog sastanka sa kongresnim Hispano kokusom, Bajden je direktno od kongresmena Majka Levina iz Kalifornije dobio savjet da se povuče kao demokratski kandidat.

Bajden je kritikovao medije tvrdeći da su fokusirani na njegove lapsuse, a ne na Trampa, nakon čega su njegove pristalice u Detroitu zviždale novinarima prisutnim na skupu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније