Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

10. 07. 2024. 21:46 >> 21:46

SMATRA DA ĆE DEMOKRATE IZGUBITI

Glumac Džordž Kluni pozvao Bajdena da se povuče

Filmska zvijezda Džordž Kluni, koji cio život podržava Demokratsku stranku SAD, pridružio se danas pozivima partijskom kolegi, američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu da se povuče iz trke za reizbor, i to samo nekoliko sedmica pošto je bio zvijezda donatorske večeri koja je za Bajdenovu kampanju skupila rekordnu sumu novca.

 

Kluni je u autorskom tekstu za Njujork najms napisao da voli Bajdena, ali je ocijenio da će demokrate izgubiti i predsjedničku trku i svaku kontrolu nad Kongresom ako on ostane u trci za predsjedničkog kandidata.

"Nije to samo moje mišljenje - to je mišljenje svakog senatora, pripadnika Kongresa i guvernera sa kojim sam imao privatne razgovore", napisao je Kluni, domaćin nekoliko krupnih donatorskih konferencija u Holivudu za razne svrhe, uključujući onu za Bajdena iz prošlog mjeseca.

Klunijeva argumentacija jeste da stranka treba da izabere novog kandidata za predsjedničku trkku na svojoj konvenciji sledećeg meseca. Prema njegovim rečima, taj proces će biti "haotičan", ali će isto tako "probuditi" glasače u korist stranke.

Kluni je pomenuo potpredsednicu SAD Kamalu Haris, guvernera Merilenda Vesa Mura, guvernerku Mičigena Grečen Vitmer i guvernera Kalifornije Gevina Njusoma kao one čiji glas Amerika sada treba da čuje.

Veći dio članka Kluni je posvetio Bajdenovim godinama, ukazavši na razlike koje je uočio kod 81-godišnjeg predsjednika na nedavnoj donatorskoj konferenciji u Los Anđelesu u odnosu na ono što je kod njega viđao u prošlosti.

"Poražavajuće je reći, ali Džo Bajden s kojim sam bio pre tri nedelje na donatorskoj večeri nije bio onaj opaki Džo Bajden iz 2010. godine. Nije čak bio ni Džo Bajden iz 2020. godine. Bio je to isti čovjek kojeg smo svi vidjeli u debati", napisao je Kluni.

Na donatorskoj večeri u Los Anđelesu su pored Klunija učestvovali i Džulija Roberts i Barbara Strejsend, i tom prilikom je za Bajdenovu kampanju skupljeno više od 30 miliona dolara kako bi se mobilisali glasači da ga podrže na izborima za koje mnogi smatraju da su među najbitnijim u američkoj istoriji.

Kluni je više puta pomagao u kampanji koju on naziva "ključnom bitkom u našim životima".

Portparoli Klunija za sada ne odgovaraju na poruke sa novinarskim pitanjima AP-a, među kojima su kada je odlučio da saopšti svoju odluku da pozove Bajdena da se povuče i kada je posljednji put pričao sa njim.

Bajden odbija da se povuče iz trke za kandidata demokrata za predsjednika SAD.

Pozivi da se povuče postaju sve glasniji nakon njegovog izuzetno lošeg televizijskog duela sa izvjesnim kandidatom republikanaca za predsjednika SAD Donaldom Trampom koji je održan 27 juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније